Jméno | Účel | Vypršení |
---|---|---|
show_cookie_message | Ukládá informaci o potřebě zobrazení cookie lišty | 1 rok |
__zlcmid | Tento soubor cookie se používá k uložení identity návštěvníka během návštěv a preference návštěvníka deaktivovat naši funkci živého chatu. | 1 rok |
__cfruid | Tento soubor cookie je součástí služeb poskytovaných společností Cloudflare – včetně vyrovnávání zátěže, doručování obsahu webových stránek a poskytování připojení DNS pro provozovatele webových stránek. | relace |
_auth | Zajišťuje bezpečnost procházení návštěvníků tím, že zabraňuje padělání požadavků mezi stránkami. Tento soubor cookie je nezbytný pro bezpečnost webu a návštěvníka. | 1 rok |
csrftoken | Pomáhá předcházet útokům Cross-Site Request Forgery (CSRF). | 1 rok |
PHPSESSID | Zachovává stav uživatelské relace napříč požadavky na stránky. | relace |
rc::a | Tento soubor cookie se používá k rozlišení mezi lidmi a roboty. To je výhodné pro web, aby vytvářet platné zprávy o používání jejich webových stránek. | persistentní |
rc::c | Tento soubor cookie se používá k rozlišení mezi lidmi a roboty. | relace |
AWSALBCORS | Registruje, který server-cluster obsluhuje návštěvníka. To se používá v kontextu s vyrovnáváním zátěže, aby se optimalizovala uživatelská zkušenost. | 6 dnů |
18plus_allow_access# | Ukládá informaci o odsouhlasení okna 18+ pro web. | neznámý |
18plus_cat# | Ukládá informaci o odsouhlasení okna 18+ pro kategorii. | neznámý |
bs_slide_menu | neznámý | |
left_menu | Ukládá informaci o způsobu zobrazení levého menu. | neznámý |
Úvod »CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY»OSTATNÍ POTŘEBY » Síto na halušky, pelmeně, stěrky
K přípravě halušek, ale i k výrobě játrové i drožďové zavářky a noků do polévek. Připravenou hmotu protlačujeme přiloženou kuchyňskou stěrkou přes síto do vařící vody nebo polévky.
Bramborové halušky
Ingredience:1kg syrových brambor, 60dkg hrubé mouky, 1 kávová lžička soli, 35dkg slaniny nebo bůčku, 50dkg kysaného nebo čerstvého hlávkového zelí
Postup:Na velmi jemném struhadle (rozvitý kvítek) nastrouháme syrové brambory, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto protlačujeme pomocí přiložené kuchyňské stěrky přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Vaříme 8 10–minut.
Uvařené halušky scedíme, prolijeme vlažnou vodou a vmícháme povařené kysané zelí. Vše promícháme a zalijeme vyškvařenou nadrobno nakrájenou slaninou nebo tučnějším bůčkem (můžeme použít i škvarky). Dle chuti dosolíme a opepříme.
Forma na tvarované ravioly, pelmeně i cukroví
Návod:
Z těsta vyválíme tenký plát ve tvaru obdélníku o velikosti 1x delší než forma plástve. Polovinu těsta na plástev přeneseme, dlaní lehce přitlačíme, abychom zvýraznili místa pro nápln, kterou vložíme do středu tvarovaného šestihranu. Přeložíme druhou polovinou těsta. Válečkem těsto zaválíme na plástvi, až se protlačí šestihrany, které těsto od sebe oddělí. Poté destičku otočíme a naplněné těsto lehce vymáčkneme obrácenou stranou měchačky do vroucí osolené vody. V případě plněného cukroví na pečící plech.
Ravioly
Příprava těsta: 500g hladké mouky, 2lžíce oleje, 4 vejce, sůl. Dobře prohněteme
Náplň:400g mletého masa, 1 cibule, vejce, 4 lžíce špenátu, špetka pepře a sůl
Všechny přísady promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Těsto rozválíme na tenkou placku a pokračujeme dle návodu.
Hotové ravioly na talíři zalijeme omáčkou.
Příprava omáčky: (doporučujeme): Jedno celé Apetitto rozpustíme na cibulce.
Na kostičky nakrájíme šunku, přidáme masox (nebo česnek),trochu podlijeme vodou a rozmícháme.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno systémem www.webareal.cz